Sketch Design Stúdió

Lakberendező

Mivel még sokszor magunk sem tudjuk milyen lesz új otthonunk, amikor belekezdünk egy lakás átalakításba, felújításába, építésébe, érdemes azonnal Lakberendezőhöz fordulni. Hiszen egy biztos, változtatni szeretnénk a régin. Keressük a megfelelő stílust, elrendezést, színeket, formákat, amik új energiával tölthetik fel az ott lakókat. Egy új otthon kialakítása bizony nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Egy tapasztalt lakberendező segíthet eligazodni a lehetőségek kavalkádjában. Megtalálja az adott élettérnek, igénynek leginkább megfelelő tárgyakat, színeket, hangulatokat.

 

Bármilyen belső elrendezésről is legyen szó, a kiindulópont a tér megtervezése. Ez nem csak annak végiggondolását jelenti, hogy az egyes bútordarabok hogyan töltik majd ki a rendelkezésre álló helyet, hanem figyelembe kell venni a különféle funkciók egymáshoz kapcsolódását, s az ezekhez rendelt helyiségek közti közlekedés lehetőségeit is. Fontos, hogy megtaláljuk az adott igény-, ill. költségszintnek leginkább megfelelő, minőségi anyagokat. Minden anyagnak megvan a maga sajátos textúrája, szerkezete, amit figyelembe kell venni a beépítés során, viszont mindegyiket lehet sikeresen alkalmazni sajátos tulajdonságaik ellenében is. Például a natúr követ, fát, vagy kovácsoltvasat elsőre rusztikusnak gondolnánk, mégis nagyon jól felhasználhatóak a modern belső terekben is.

 

A Lakberendezőnek legfontosabb az egyensúly és a ritmus megteremtése, hiszen ez a két tényező nagymértékben felelős az összkép kialakulásáért. A színek, terek, formák ismétlése ritmust hoz létre, amelynek esetenkénti megtörése hozzájárulhat a tér dinamizmusához. Amennyiben szeretnénk, hogy mindezen együttállás létrejöjjön, úgy abban az esetben javasolt, hogy egy profi lakberendezőre bízzuk a teendőket. A lakásbelsők egyfelől lehetnek egyszerűek és visszafogottak, melyek kerülik a túlzásokat, másfelől pedig épp ellenkezőleg, megmutatják azt a luxust, amiben tulajdonosa él. Ez esetben éljünk a merészebb térkialakítás lehetőségével, válasszunk minőségi textíliákat, bútorokat, burkolatokat, kiegészítőket. A tér kialakítása, a bútorok kiválasztása után nem szabad elfeledkeznünk a megfelelő világítás megtervezéséről sem, hiszen a jól kiválasztott mesterséges fény emeli az adott helyiség harmóniáját, hangulatát.

 

Talán már ennyiből is látszik, hogy a lakberendező munkája egy igen komplex alkotómunka, melyet nehéz meghatározott keretek közé szorítani. Igen erős csapatmunkát igényel a megrendelő, a lakberendező és a kivitelező között. Fontos, hogy új otthonunk élettel teli, harmonikus legyen, leginkább kifejezze egyéniségünket, igényeinket.

Facebook
Google+